Dimetikonolis (Dimethiconol)

 


Struktūra


Dimetikonolis ir kopolimerai turi reaktyvią hidroksilo grupę viename iš molekulės galų. Ši grupė jungiasi tiesiai prie silikono atomo silikonas-deguonis ryšiu. 

Dimetikonolio formulė


Savybės


Dimetikonolis dažniausiai naudojamas odos bei plaukų kosmetikos priemonėse dėl minkštinamųjų savybių. Dimetikonolis suteikia priemonėms specifinę tekstūrą, kuri užtikrina lengvą ir malonų priemonių pasiskirstymą ant odos arba plaukų. Oda įgauna šilkinį žvilgesį bei švelnumą, dėl to šis priedas yra sutinkamas daugelyje kosmetikos priemonių. Taip pat turi hidrofobinių savybių ir atstumia vandenį nuo odos paviršiaus, sukurdamas apsauginę plėvelę. Užpildo raukšlių griovelius, akivaizdžiai lygindamas odą. 

Kosmetikos industrijoje yra vertinamas dėl neriebios ir lengvos tekstūros bei šilkinės odos pojūčio efekto. 


Naudojimas


Yra naudojamas losjonuose, drėkikliuose, blakstienų tušuose, plaukų tiesinimo priemonėse, kosmetikoje nuo raukšlių, saulės kremuose, šampūnuose, kondicionieriuose, plaukų formavimo priemonėse. 


Saugumas


Maisto ir vaistų administracijos tarnyba (FDA) patvirtino šio priedo saugumą priemonėse skirtose odai apsaugoti nuo aplinkos veiksnių. Kosmetikos sudėties apžvalgos ekspertų grupė (CIR) tyrimų rezultatais remdamasi patvirtino dimetikonolio saugų naudojimą įvariose kūno priežiūros priemonėse. Dimetikonolis nesukelia padidintos vėžio rizikos, alergijų, akių jautrumo ir kt.