Įdomu

Kuo ypatinga spanguolių ekstrakto turinti kosmetika?
Miškas dovanoja daug puikių gėrybių, kurias galime naudoti ne tik namų jaukumui kurti ar maistui ruošti, bet ir sveikatai bei grožiui puoselėti. Norint įgyvendinti paskutiniuosius tikslus, tereikia tik žinoti, ką pasirinkti. Ne paslaptis, kad miške tam tikrais metų laikais galime rasti uogų, pasižyminčių puikiomis savybėmis. Kai kurios iš jų – tikras stebuklas mūsų odai. Spanguolės – viena iš daugelio miško dovanų, prinokstančių vasaros pabaigoje. Pastarosios yra ne tik gardžios bei tinkamos maistui ruošti, bet ir puikiai odos būklei užtikrinti. Būtent dėl šios priežasties gaminama  kosme..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Ką privalu žinoti apie kosmetiką iš sraigių gleivių?
Jau seniai esam įpratę prie to, kad kosmetikos produktai praturtinami pačiais įvairiausiais komponentais: medumi, žolelių ištraukomis, vaisių bei gėlių ekstraktais. Paprastai šios medžiagos pasirenkamos dėl įvairių priežasčių: maitina, drėkina, valo odą ar apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų poveikio, stabdo senėjimo procesus. Kosmetikos gaminiai su vienu iš ką tik išvardintų komponentų, jau nebestebina ir tikėtina, kad bent kelis tokius gaminius turite savo kosmetikos priemonių krepšelyje ar vonios kambaryje. Tačiau reikia akcentuoti, kad yra ir tokių komponentų, kuriuos savo sudėtyje turinčios ..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Stebuklingas skystasis auksas
Alyvuogių aliejus kosmetikos gamyboje plačiai žinomas ir naudojamas jau seniai. Alyvuogių aliejaus naudą ne tik maistui, bet ir grožio puoselėjimui vertino dar senovės egiptiečiai ir graikai, kvapnų aliejų vadinę skystu auksu. Ir ne veltui – dėl savo daugiafunkcinių savybių šis Viduržemio jūros regiono produktas yra pasižymėjęs kaip odos grožį saugantis ingredientas.  Šiandien alyvuogių aliejų galime rasti dažnos kosmetikos priemonės sudėtyje, tad verta pasidomėti konkrečia jo nauda odai. Alyvuogių aliejuje yra keturių tipų antioksidantų, dėl kurių aliejus veikia kaip valomoji, drėkina..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Viskas, ką reikia žinoti apie kosmetiką su bičių pieneliu
Bitės – kuo puikiausiai pažįstami vabzdžiai, gyvenantys mūsų krašte. Viena bitelė galbūt ir negali atlikti  didelio darbo, tačiau visos kartu sudaro iš tiesų reikšmingos – vien ko verta detalė, kad būtent šie vabzdžiai teikia žaliavą, iš kurios galima pagaminti daugybę produktų, skirtų mūsų sveikatai bei grožiui. Vienas iš jų yra bičių pienelis. Pastarasis ypač vertinamas kosmetikos gamyboje. Kiti bičių produktai Tačiau prieš pradedant kalbėti, kuo vertinga kosmetika, turinti bičių pienelio, dėmesį verta atkreipti ir į kitus produktus. Tai – medus, propolis, žiedadulkės, bičių duone..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Įdomūs faktai apie kosmetiką bei jos gamybai naudojamus komponentus
Kosmetikos gaminiai bei odos, plaukų ar nagų priežiūrai skirti produktai, yra neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalis. Tokios paskirties prekes gamina įvairūs gamintojai, naudoja modernias technologijas bei komponentus. Labai dažnai į rankas paėmusios  dieninio kremo indelį, šampūno  buteliuką, ar bet kurią kitą priemonę, skirtą grožiui puoselėti, net nesusimąstome, kad apie gaminį nežinome įdomių ir netikėtų faktų. Būtent su tokiais ir norime  jus supažindinti šį kartą.   Plaukų dažai • Senovėje Anglijos moterys mėgstamą plaukų spalvą mėgindavo išgauti dažydamos p..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
 Kregždės lizdo ekstraktas
Šiuo metu jūs galbūt sakysite: "Kregždės lizdo ekstraktas?! Ką gi sugalvojote, Azija? " Bet prieš atmetant šią galimybę sužinokime šiek tiek daugiau apie tai. Kas tai ir kaip gaminama? Vieni iš didžiausių „Paukščių lizdų“ („Kregždės lizdų“) produktų vartotojų yra žemyninėje Kinijoje. Taip pat lizdai yra renkami kituose Pietryčių Azijos šalių (Indonezijos, Malaizijos, Vietnamo, Tailando) urvuose. Dažniausiai renkami Aerodramus fuciphagus lizdai. Lizdai naudojami gaminti sriuboms, grožio produktams, ir siekiant pelno. „Kregždės lizdas“ Kinijoje valgoma..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Kosmetika su ginkmedžio ekstraktu: kuo jūsų odai naudingas ir svarbus šis komponentas?
Ginkmedis – vienas iš daugelio augalų, kuriuos mums dovanoja gamta. Bėgant laikui buvo pastebėtos teigiamo šio augalo savybės, todėl, nieko keista, kad  būtent ginkmedis vis labiau ir labiau yra naudojamos vaistų, kosmetikos ir baldų gamyboje, o taip pat dažnai tampa puikiu sprendimu siekiant apželdinti poilsio zonas, parkus, skverus bei sodus. Lietuvoje natūraliai neauga, tad galimas tik dirbtinis auginimas.   Plačiau apie augalą bei jo naudą žmogaus organizmui Iš Kinijos bei Japonijos kilęs, iki  maždaug 40 m aukščio užaugantis, lapuotas augalas, brandinantis gintaro ..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Kregždžių lizdų ekstraktas: tarp tradicijos ir naujovių
Kregždžių lizdų ekstraktas: tarp tradicijos ir naujovių.   Vakaruose kregžių lizdų nauda buvo įvertinta tik labai neseniai, tuo tarpu Rytuose, tiksliau Kinijoje, jau nuo Tang (907 m.) ir Sung( 960-1279 m.) dinastijų laikų dėl savo maistingumo ir gydomųjų savybių kregždžių lizdai buvo laikomi tauriuoju maisto produktu. Ir tik visai neseniai buvo nustatyta, kad ekstraktas greitina epidermio (viršutinio odos sluoksnio) augimą ir atsinaujinimą. Kregždžių lizdų sudėtyje yra gausu kalcio, magnio, geležies ir kalio - vienų svarbiausių medžiagų žmogaus organizmui. Kinų tradicinės virt..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Odos problemos? Išmėginkite ginkmedį!
Odos problemos? Išmėginkite ginkmedį!   Dviskiaučio ginkmedžio, lotyniškai vadinamo Ginkgo biloba, o šiek tiek poetiškai - „paparčio   medžiu“, lapai yra plačiai naudojami medicinoje ir puikiai žinomi dėl savo atmintį gerinančių bei kraujotaką skatinančių savybių. Tačiau kosmetikoje ginkmedis taip pat turi ne prastesnę reputaciją ir yra puiki natūralių odos priežiūros priemonių sudedamoji dalis. Ginkmedžio lapų ekstraktą verta prisiminti tiek įvairių odos negerovių prevencijai, tiek norint išsigydyti pažeistą odą ir džiaugtis puikia jos išvaizda. Tad kokioms odos probl..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)
Sraigių gleivės stabdo odos senėjimą.
Sraigių gleivių,  ypač rudųjų sodo sraigių (lot. Cornu aspersum , Helix Aspersa Muller), panaudojimas medicinoje siekia gilią senovę.  Jau Antikinėje Graikijoje garsusis gydytojas Hipokratas sraigių gleivių savybes panaudojo odos uždegimams mažinti. Tačiau tik 1959 metais buvo atlikti pirmieji sraigių gleivių savybių tyrimai. Mokslininkas A.P.Williams nustatė, kad sraigių kalogenas sudarytas iš didelio kiekio mukopolisacharidų komponentų, kuriuose gausu glicino, prolino ir glutamo rūgšties.  Neseniai atliktuose tyrimuose įrodyta, kad glicinas ir prolinas yra būtini vandeniliniam..
Skaityti plačiau
Komentarai (0)